Lammestek med grønnsaker i ovn

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig, urtekrydret lammestek servert med fargerike grønnsaker er skikkelig snaddermat. Kjøttet og grønnsakene gir også smak til sjyen, som blir base for en smakfull sjysaus du kan servere til.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (á 2,5 kg)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 3 dl vann
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. purre
  • 10 båter hvitløk
  • 3 stk. rødløk
  • 6 stk. tomat
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt

Lammesjysaus:

  • ca. 3 dl kraft fra steken
  • 1 ss maisenna

Slik gjør du

Server lammesteken i skiver, med deilige, bakte grønnsaker og sjysaus. Kokte poteter eller godt brød smaker også godt til. 

Har du rester igjen av steken? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.

bar