Lammestek med fløtegratinerte poteter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er oppskriften på klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin, servert med deilige, fløtegratinerte poteter og en lammesjysaus. Enkelt, saftig og velsmakende!

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (á 2,5 kg)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket
  • 1 stk. løk i båter
  • 3 stk. gulrot
  • ca. 3 dl vann
  • 2 dl revet hvitost

Fløtegratinerte poteter:

  • 1,5 kg potet
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl matfløte eller kremfløte

Lammesjysaus:

  • ca. 6 dl stekesjy
  • 3 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
  • 2 ss solbærsaft eller rødvin
  • 2 ts soyasaus

Slik gjør du

Server steken med grønnsakene fra stekingen, saus og fløtegratinerte poteter. Ekstra kokte grønnsaker eller en salat smaker også godt til.

Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.

bar