Julesylte av kalkun

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig av svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Denne delikate julesylta er laget ved å legge lyst og mørkt kalkunkjøtt lagvis med krydder mellom lagene. Dermed får vi samme utseende som ei tradisjonell sylte, uten at fett er tilsatt.

Ingredienser

  • 2 stk. kalkunskanker ("leggen")
  • Ca. 500 g filetkjøtt og avskjær fra skrog fra kalkun
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts gelatinpulver

Slik gjør du

Server med rødbeter, sylteagurk, sennep eller sennepssaus og lefser.