Honningkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig og litt seig honningkake med nydelig smak av honning og krydder. Perfekt følge til en kopp kaffe, eller som "bensin" på tur! Og forsøk å servere den med smør og brunost - en perfekt kombinasjon!
Ingredienser
Nok til 2 1-litersformer
-
450 g hvetemel -
2 ts malt kanel -
2 ts malt ingefær -
2 ts natron -
1 ts salt -
500 g honning -
2 dl sterk kaffe -
1,5 dl nøytral nøytral olje -
150 g brunt sukker -
2 stk. egg -
2 dl melis -
2 ss sitronsaft eller vann
Slik gjør du
- Bland mel, kanel, malt ingefær, , salt og brunt sukker i en bolle.
- Rør sammen honning, kaffe og olje. Hell blandingen i bollen. Tilsett eggene og rør alt raskt sammen til en smidig røre.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Fordel røren i to 1-litersformer smurt med litt olje.
- Stek kakene på 170 °C på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Legg et bakepapir over kakene om de begynner å bli mørke på toppen.
- Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne eller spiss kniv inn i kaken. Henger det fortsatt røre på pinnen, trenger den litt lengre steketid.
- Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen på rist. Løsne kaken fra formen med en kniv og hvelv den ut.
- Rør sammen melis og sitronsaft/vann og pynt kaken før servering.
Pakk honningkaken i folie og oppbevar den i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere.
Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.
Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.