Fårikål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fårikål er Norges nasjonalrett, og oppskriften er enkel. Legg kjøtt og kål lagvis i gryta med salt og pepper mellom lagene, og kok til det er mørt.

Les historien til nasjonalretten vår her

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg hodekål
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 2 ts salt
  • 4 ts hel pepper
  • 3 dl vann

Slik gjør du

Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.

Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.

bar

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.