Fårikål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Fårikål er Norges nasjonalrett, og oppskriften er enkel. Legg kjøtt og kål lagvis i gryta med salt og pepper mellom lagene, og kok til det er mørt.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg hodekål -
1,5 kg fårikålkjøtt -
2 ts salt -
4 ts hel pepper -
3 dl vann
Slik gjør du
Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.
Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.