Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ertesuppe 1.jpg

Ertesuppe med svineknoke

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g tørkede gule erter
  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 1 stk. sellerirot , i terninger
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 l vann
  • 2 stk. gulrot , i terninger
  • 1 stk. purre , i ringer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 817 kcal
Fett 32 g
Protein 88 g
Karbohydrater 32 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g tørkede gule erter
  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 1 stk. sellerirot , i terninger
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk timian
  • 2 l vann
  • 2 stk. gulrot , i terninger
  • 1 stk. purre , i ringer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 817 kcal
Fett 32 g
Protein 88 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ertesuppe 2.jpg
Ertesuppe 3a.jpg
Ertesuppe 3b.jpg
Ertesuppe 3c.jpg
Ertesuppe 3d.jpg
Ertesuppe 4.jpg

Server ertesuppen med flatbrød og godt smør. Mange foretrekker også å servere pannekaker og ertesuppe sammen til middag. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 14.11.2024 12:42:44