Bløtkake til 17.mai
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hva med en lekker 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen? Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger ferdig på forhånd, så kan du senke skuldrene og bare kose deg med pyntingen på selve festdagen.
Ingredienser
1 porsjoner
Marengsstaver:
-
3 stk. romtemperert eggehvite -
0,25 ts salt -
225 g sukker -
1 ts sitronsaft
Vaniljekrem:
-
3 dl melk -
4 stk. eggeplomme -
0,5 dl sukker -
frø av
0,5 stk. vaniljestang -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater
Sukkerbrød:
-
6 stk. egg -
180 g sukker -
180 g hvetemel -
1 ts bakepulver
Fyll:
-
2 pk kremfløte -
1 ss melis -
25 g grovhakkede -
ca.
1 dl melk eller eplejuice til dynking -
4 ss bringebærsyltetøy
Pynt:
-
500 g jordbær -
250 g blåbær -
1 ss melis
Slik gjør du
Vi kan også anbefale oppskriften på tradisjonell bløtkake fylt med krem, banan og jordbær. På toppen er den dekket med et lag jordbær i skiver.