Benløse fugler

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Benløse fugler en av de klassiske norske kjøttrettene som lenge har vært glemt, men som nå er i ferd med å bli trendy igjen. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts pepper
  • 2,5 dl vann eller melk
  • 0,5 stk. løk
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 60 g spekk eller bacon
  • 2 ss margarin
  • 6 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss smør

Slik gjør du

Server de benløse fuglene med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.