Benløse fugler
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Benløse fugler en av de klassiske norske kjøttrettene som lenge har vært glemt, men som nå er i ferd med å bli trendy igjen. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
1 ts salt -
2 ss potetmel -
0,5 ts pepper -
2,5 dl vann eller melk -
0,5 stk. løk -
0,25 ts malt nellik -
0,25 ts malt ingefær -
0,25 ts malt allehånde -
60 g spekk eller bacon -
2 ss margarin -
6 dl vann -
1 stk. kjøttbuljongterning
Grønnsaker:
-
2 stk. gulrot -
50 g sukkererter -
4 stk. vårløk -
0,5 ss sukker -
1 ss smør
Slik gjør du
Server de benløse fuglene med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.