Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Betasuppe med svineknoke

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 stk. lettsaltet eller røkt svineknoke
  • 3 l vann
  • 2 stk. løk
  • 6 stk. potet
  • 6 stk. gulrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. kålrot
  • 1 stk. purre
Del

Betasuppe med svineknoke

(8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 stk. lettsaltet eller røkt svineknoke
  • 3 l vann
  • 2 stk. løk
  • 6 stk. potet
  • 6 stk. gulrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. kålrot
  • 1 stk. purre

Slik gjør du

  1. La svineknokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer. Knokene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena.
  2. Ta opp kjøttet med en hullsleiv eller lignende og la kjøttet få slå av seg litt varme.
  3. Vask, skrell og del opp alle grønnsakene i passe store terninger.
  4. Sil kraften og kok den opp på nytt. Tilsett grønnsakene og kok dem møre.
  5. Rens svineknokene fri for svor, fett og ben. Skjær kjøttet i fine terninger og tilsett i suppa.

Server med flatbrød og godt smør.

Betasuppe er supert å lage i stor porsjon og servere til mange gjester. Du kan også lage stor porsjon og fryse ned ferdige middager til senere.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2022 14:24:07