Ytrefilet av svin med frisk kålsalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En frisk kålsalat med saftige biter av appelsin er perfekt tilbehør til svinekjøttets søte karakter. Toppet med sprø, grovhakkede nøtter, er dette en sunn og god middag proppfull av smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 800 g småpoteter
  • 1 ss nøytral olje

Kålsalat:

  • 400 g rødkål
  • 100 g grønnkål
  • 0,5 stk. purre
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g rosenkål

Urtedressing:

  • 1 dl lettrømme
  • 1 ss hakket bladpersille
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

bar

Skjær ytrefilet av svin i skiver, og server med lun kålsalat og ovnsbakte poteter. Topp gjerne med litt friske urter og kvernet pepper.  

bar