Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Riskjeks

Sprø riskjeks

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 kjeks, avhengig av størrelse

  • 500 g kokt ris
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts paprikapulver eller kajenne

Yoghurtdip

  • 2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • ca. 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • ca. 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 901 kcal
Fett 18 g
Protein 21 g
Karbohydrater 162 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du kokt for mye ris? Det er en topp anledning til å lage disse sprø og herlige glutenfrie riskjeksene! Super snacks, for eksempel med en yoghurtdip med sriracha, og garantert populært som en liten overraskelse i matpakka.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 kjeks, avhengig av størrelse

  • 500 g kokt ris
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts paprikapulver eller kajenne

Yoghurtdip

  • 2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • ca. 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • ca. 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 901 kcal
Fett 18 g
Protein 21 g
Karbohydrater 162 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server kjeksene med én gang, eller oppbevar dem i tett boks. De er holdbare i minst en måned, men kan få en runde i stekeovnen på 180 °C om de mister sprøheten sin. 

Du kan lage dine helt særegne kjeks ved enten å tilsette litt krydder i selve deigen, eller ved å drysse kjeksene med ulike smaker før steking. Prøv for eksempel litt revet parmesan, ulike tørkede urter, sesamfrø eller valmuefrø. Her er det rom for å leke med smaker.

Du kan også bytte ut hvit ris med naturris for et enda sunnere alternativ.

Riskjeks

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 18:59:08