Rødbetkaker med grønnkål

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag saftige rødbetkaker som et vegetarisk alternativ til de tradisjonelle kjøttkakene. De egner seg både til middag og i matpakken. Her serverer vi kakene med en deilig tartarsaus, som du finner link til nederst på siden. Velg en annen saus om du ønsker at retten skal være vegansk.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (400g)
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss nøytral olje

Slik gjør du

Server kakene varme eller lune med tartarsaus