Purre- og brokkolisuppe med egg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En herlig grønn suppe med mye smak, gode norske grønnsaker og servert med et nydelig posjert egg. En suppe til å få energi av!

Ingredienser

porsjoner

Purre- og brokkolisuppe:

  • 1 stk. purre
  • 1 stk. brokkoli
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 1 ss pesto
  • 1 dl kremfløte
  • saften av 0,25 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss virgin olivenolje

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske og kalde egg

Slik gjør du

Server gjerne en skål pesto ved siden av suppen, om noen ønsker mer. Ferskt brød eller brødkrutonger smaker godt til.