Papayasalat med biffspyd

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Papayasalat er en gjenganger i det thailandske kjøkken. Salaten er sprø, frisk, syrlig og samtidig litt sterk. Sammen med saftige smakfulle grillspyd med mørt biffkjøtt er dette en favoritt på grillen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av storfe

MARINADE:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 dl nøytral nøytral olje

PAPAYASALAT:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 75 g peanøtter
  • 1 stk. strimlet grønn papaya
  • 300 g meterbønner, yardbeans eller aspargesbønner, delt i 5 cm store biter
  • 2 stk. gulrot , i tynne strimler
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i 2

Slik gjør du

bar

Server biffspydene sammen med den friske og spicy papayasalaten. 

Grønn papaya kan være litt vanskelig å få tak i. Som erstatning kan du strimle gulrot og litt hodekål, og følge oppskriften som beskrevet. Kjøp vanlig små papaya, del i terninger, og vend terningene inn i salaten.
bar