Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Panzanella - italiensk brødsalat

Panzanella

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. persimon
  • 1 stk. rødløk
  • krutonger av ca. 0,5 stk. brød
  • ca. 20 stk. kalamataoliven
  • 0,5 boks cherrytomat
  • 2 stk. mozzarella (á 125 g)
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ts balsamico glaze
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 stilker frisk basilikum til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 529 kcal
Fett 28 g
Protein 25 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du tørt brød - da skal du ikke kaste det! Lag krutonger av brødet og smell sammen en deilig italiensk brødsalat. Fargerikt, friskt, chrunchy og godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. persimon
  • 1 stk. rødløk
  • krutonger av ca. 0,5 stk. brød
  • ca. 20 stk. kalamataoliven
  • 0,5 boks cherrytomat
  • 2 stk. mozzarella (á 125 g)
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ts balsamico glaze
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 stilker frisk basilikum til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 529 kcal
Fett 28 g
Protein 25 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du lage krutonger til denne retten, beregn ca. et halvt landbrød til 4 porsjoner. Følg gjerne vår oppskrift på krutonger. Har du ikke krutonger eller tørt brød til overs kan du også bruke krutonger kjøpt på butikken. 

Panzanella - italiensk brødsalat

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fra retter til digge rester

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 13:25:46