Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kimchi

Kimchi

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 4 ss salt
  • 0,5 stk. daikon-reddik , eventuelt tilsvarende mengde vanlig reddik
  • 3 stk. gulrot
  • 1 bunt finsnittet vårløk

Krydderblanding:

  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 2 ss koreansk chiliflakes (gochugaru)
  • 1,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) , kan sløyfes
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 stk. revet løk
  • 6 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 785 kcal
Fett 7 g
Protein 39 g
Karbohydrater 116 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi er Koreas nasjonalrett, og består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Perfekt som tilbehør til utallige retter, eller som ingrediens i for eksempel kimchipannekaker, kimchi fries eller stekt ris med kimchi. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 4 ss salt
  • 0,5 stk. daikon-reddik , eventuelt tilsvarende mengde vanlig reddik
  • 3 stk. gulrot
  • 1 bunt finsnittet vårløk

Krydderblanding:

  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 2 ss koreansk chiliflakes (gochugaru)
  • 1,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) , kan sløyfes
  • 2 ss brunt sukker
  • 0,5 stk. revet løk
  • 6 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 785 kcal
Fett 7 g
Protein 39 g
Karbohydrater 116 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gochujang og gochugaru er koreansk chilipaste og koreansk malt chilipepper. Disse fås kjøpt i asiatiske butikker med koreansk utvalg, eller på internett.

Smaken blir ikke helt den samme - men får du ikke tak i gochujang, kan den erstattes med miso paste smakt til med sriracha, og gochugaru lages av 1 ss chilipulver, 2 ss søt paprikapulver, 0.5 ss røkt paprikapulver og 2 ss kvernede chiliflak. 

Kimchien kan spises fersk, gjerne med et dryss ristede sesamfrø som gir en fin nøtteaktig smak. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. Og, kan fint oppbevares i kjøleskap 2-3 mnd. 

Kimchi

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

Podcast-episode: Koreansk BBQ

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 22:44:38