Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kyllingramen

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipasta (sambal oelek)

Kraft:

  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss soyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

435.4kcal

Energi

14.1g

Fett

31.7g

Protein

44.7g

Karbohydrater

2.2mg

Jern

Del

Kyllingramen

(10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipasta (sambal oelek)

Kraft:

  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss soyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

435.4kcal

Energi

14.1g

Fett

31.7g

Protein

44.7g

Karbohydrater

2.2mg

Jern

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Et tips er å kjøpe en hel kylling og dele den opp i fileter, lår og vinger. Kok kraft på kyllingskroget, og du får en kjempegod base til ramen suppen. Filetene serveres i suppa, og resten av kyllingen kan du lage en god middag av senere. Bruk gjerne buljongterninger eller fond for å forsterke smaken på kraften.
Et «smilende» egg er kokt slik at eggeplommen er fast rundt kanten, men fortsatt har en bløt kjerne i midten.
I de fleste ramen brukes hvetenudler (ramen-nudler), men i denne oppskriften har vi valgt å bruke eggenudler på grunn av tilgjengelighet i butikk og næringsinnhold. Bruk gjerne hvetenudler om du får tak i.
Kyllingfilet med ratatouille 3c
Kyllingfilet med ratatouille 3d

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2022 14:07:16