Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

Ingredienser

porsjoner

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss finhakket frisk mynte

Bringebær- og byggrissalat:

  • 200 g byggris
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 100 g sukkererter delt i 2
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 200 g bringebær
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 473 kcal
Fett 15.2 g
Protein 41.1 g
Karbohydrater 37.6 g
Jern 5.2 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og mørt stykke ytrefilet av norsk storfe fortjener litt ekstra godt tilbehør. Her har vi servert det helstekte biffstykket med en deilig bringebær- og byggrissalat toppet med smakfulle friske urter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss finhakket frisk mynte

Bringebær- og byggrissalat:

  • 200 g byggris
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 100 g sukkererter delt i 2
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 200 g bringebær
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 473 kcal
Fett 15.2 g
Protein 41.1 g
Karbohydrater 37.6 g
Jern 5.2 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Helstekt indrefilet av storfe 3b
Helstekt indrefilet av storfe 3c
Helstekt indrefilet av storfe 3d
Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55-60 °C, og er medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.

Server helstekt ytrefilet av storfe i skiver og bringebær- og byggrissalat med myntedressing. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 22.05.2024 02:23:28