Byggrynskaker med rødbetepuré

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Byggryn kan brukes til så mye mer enn grøt og byggotto - for eksempel som her, i smakfulle vegetarkaker. Vi har formet dem som flate burgere, men de kan like gjerne formes som mindre kaker eller boller. Sammen med den knallrosa rødbetepuréen og crunchy grønnsakschips har du en super vegetarmiddag!

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynskaker:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • ca. 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking

Rødbetepuré:

  • 150 g mørkokt rødbete
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss vegansk smør
  • 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 50 g grønnsakschips
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

Om du har lyst til å lage dine egne grønnsakschips finner du oppskriften her.

bar

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn