Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bifftaco

Bifftaco

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mørbrad av storfe i biffer
  • 2 ss margarin til steking
  • 8 stk. stor fullkorntorilla
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 8 stilker frisk koriander

Hot krydderolje:

  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1,5 ss nøytral olje

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime eller sitron
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili

Salsa

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 751 kcal
Fett 34 g
Protein 45 g
Karbohydrater 59 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n regnes nærmest som en av nasjonalrettene våre! Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet!

 

  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mørbrad av storfe i biffer
  • 2 ss margarin til steking
  • 8 stk. stor fullkorntorilla
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 8 stilker frisk koriander

Hot krydderolje:

  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1,5 ss nøytral olje

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime eller sitron
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili

Salsa

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 751 kcal
Fett 34 g
Protein 45 g
Karbohydrater 59 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kyllinglår med avokado og feta 3a
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
Grillet kyllinglår med lun potetsalat 3a.jpg
Frys gjerne ned tomatkjernene og bruk dem i en tomatsaus senere.
Biff med spinatfylt paprika 3.jpg

Bifftaco

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

Podcast-episode: Hva bør du spise før og etter maraton og hard trening?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 13.10.2024 15:46:18