Bifftaco

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n regnes nærmest som en av nasjonalrettene våre! Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet!

 

  

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mørbrad av storfe i biffer
  • 2 ss margarin til steking
  • 8 stk. stor fullkorntorilla
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 8 stilker frisk koriander

Hot krydderolje:

  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1,5 ss nøytral olje

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime eller sitron
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili

Salsa

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ss olivenolje

Slik gjør du

bar
bar
bar

bar