Ingredienser

Ris med rotgrønnsaker:

  • 1 stk. løk
  • 200 g sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ss olje , til steking
  • 200 g fiberris
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

490kcal

Energi

14.6g

Fett

49.7g

Protein

36.6g

Karbohydrater

7.8mg

Jern

Del

Biff med sunt tilbehør

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du lyst på en saftig biff med en liten vri? Her er oppskriften på ytrefilet med sesamfrø. Den har en spennende og nøtteaktig smak. Server biffen med ris og herlige norske rotgrønnsaker. Sunt, smakfullt og godt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Ris med rotgrønnsaker:

  • 1 stk. løk
  • 200 g sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ss olje , til steking
  • 200 g fiberris
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

490kcal

Energi

14.6g

Fett

49.7g

Protein

36.6g

Karbohydrater

7.8mg

Jern

Slik gjør du

Sesambiff med rotfruktris 2

Du trenger: ytrefilet av storfe, sesamfrø, løk, knollselleri (sellerirot), gulrot, kjøttbuljongterninger, vann, blandet babysalat, fiberris, olje, salt og pepper. 
  1. Rens løk, og finhakk den. Skrell sellerirot og gulrot, og kutt det i terninger.
  2. Fres grønnsakene i en varm gryte med litt olje. Rør inn risen, og la det surre i 1 minutt.
Sesambiff med rotfruktris 3a
  1. Hell over buljong og kok under lokk til risen er mør, ca. 15 minutter.
Sesambiff med rotfruktris 3b
  1. Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i olje på middels varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.

Sesambiff med rotfruktris 4

Server biffene med rotfruktris og frisk babysalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant