Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kimchi fried rice

Stekt ris med kimchi

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g kimchi , eventuelt mer til servering
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss olje eller smør til steking
  • 4 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss kimchi juice, fra kimchien (kan sløyfes)
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • 2 ts sesamolje
  • 2 stk. egg
  • 4 stilker frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 20 g
Protein 15 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi Fried Rice har du kanskje spist på ferie i utlandet. Retten kan du også enkelt lage hjemme selv. Lag din egen kimchi, eller bruk en kjøpt. Stekt ris er også perfekt når du trenger å bruke opp risrester.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g kimchi , eventuelt mer til servering
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss olje eller smør til steking
  • 4 dl kokt ris
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss kimchi juice, fra kimchien (kan sløyfes)
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • 2 ts sesamolje
  • 2 stk. egg
  • 4 stilker frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 20 g
Protein 15 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Risen som brukes bør være kald slik at ikke den stekte risen blir "grøtete". Benytt gjerne anledningen til å bruke opp rester av grønnsaker, pålegg, pølser, koteletter, biffer, grillet kylling eller andre kjøttrester når du skal lage stekt ris. Det meste blir godt!

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Kimchi fried rice

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Koreansk BBQ

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 07.12.2024 06:07:38