Kyllinggryte med selleri

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk.

Ingredienser

porsjoner

Kyllinggryte:

  • 8 stk. kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 0,75 stk. purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • 0,5 bunt finhakket bladpersille

Tilbehør:

  • 16 stk. små potet

Slik gjør du

Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche.