Kyllingfrikassé med filet

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 5 dl vann

Frikassésaus:

  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl kraft fra koking
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

Server rykende varm med kokte poteter. Topp gjerne med et dryss hakket dill, persille eller kjørvel på toppen av frikasséen før servering.

Koker du høns, så kan du lage en nydelig hønsefrikassé. Det blir nemlig supergod kraft av kokte høns

bar