Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg ferdig kokt juleskinke

Rotgrønnsaker:

  • 2 ss nøytral olje
  • Saften 1 stk. appelsin
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 3 stk. gulrot i staver
  • 0,25 stk. kålrot i staver
  • 0,25 stk. sellerirot i staver
  • 2 stk. rødløk i båter
  • 1 stk. fennikel i båter
  • 8 stk. potet delt i to på langs
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Panering:

  • 3 ss griljermel
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

bar

Du trenger: Juleskinke, olivenolje, appelsin, flytende honning, soyasaus, salt, pepper, gulrot, kålrot, knollselleri, rødløk, fennikel, mandelpoteter, griljermel, parmesan, persille og smør.

bar
bar
bar

Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god sennep smaker godt til dette.

bar