Gresk burger

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En saftig burger av lammekjøtt med friske smaker fra Middelhavet. Bak gjerne focacciainspirerte hamburgerbrød og lag tapenade fra bunnen av, om du har ekstra god tid. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tzatziki

  • 112 stk agurk
  • 12 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 båter hvitløk
  • 12 ts kvernet pepper

Tilbehør

  • 16 stk cherrytomat
  • 2 ss finhakket bladpersille eller timian
  • 8 blader hjertesalat
  • 4 ss tapenade

Slik gjør du

1. Lag tzatziki først. Skrell agurk og del den i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut den bløte kjernen. Kutt deretter agurken i tynne skiver og dryss på litt salt. La agurken stå og trekke i 5-10 minutter, og press ut vannet.

2. Bland agurk sammen med yoghurt og revet hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.

3. Lag burgere. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.

4. Del deigen i antallet burgere. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

5. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.

Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

6.  Del cherrytomater i 4. Ha de i en liten bolle sammen med finhakket bladpersille eller timian, en god olivenolje, og litt salt og pepper. Skyll salatblader.

7. Varm hamburgerbrød og smør et lag tapenade på bunnen av hamburgerbrødet. Legg på salatblader og burgere. Topp med tzatziki og cherrytomater. Ha gjerne over litt grovkvernet pepper og friske urter til slutt. 

Har du tid kan du lage hamburgerbrød av en focacciadeig, og toppe brødene med oliven, flaksalt og deilige urter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.