Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresk burger

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tzatziki

  • 1,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør

  • 16 stk. cherrytomat
  • 2 ss finhakket bladpersille eller timian
  • 8 blader hjertesalat
  • 4 ss tapenade
  • 4 stk. hamburgerbrød eller små focacciabrød
Del

Gresk burger

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig burger av lammekjøtt med friske smaker fra Middelhavet. Bak gjerne focacciainspirerte hamburgerbrød og lag tapenade fra bunnen av, om du har ekstra god tid. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tzatziki

  • 1,5 stk. agurk
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør

  • 16 stk. cherrytomat
  • 2 ss finhakket bladpersille eller timian
  • 8 blader hjertesalat
  • 4 ss tapenade
  • 4 stk. hamburgerbrød eller små focacciabrød

Slik gjør du

  1. Skrell agurk til tzatziki. Del den i to på langs, og bruk en teskje til å skrape ut den bløte kjernen. Kutt deretter agurken i tynne skiver og dryss på litt salt. La agurken stå og trekke i 5-10 minutter, og press ut vannet.
  2. Bland agurk sammen med yoghurt og revet hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
  3. Ha lammekjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
Du kan også bruke vanlig kjøttdeig.
  1. Del deigen til burgere. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  2. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Del cherrytomater i fire. Ha dem i en liten bolle sammen med finhakket bladpersille eller timian, en god olivenolje, og litt salt og pepper. Skyll salatblader.
  2. Varm hamburgerbrød og smør et lag tapenade på bunnen av hamburgerbrødet. Legg på salatblader og burgere. Topp med tzatziki og cherrytomater. Ha gjerne over litt grovkvernet pepper og friske urter til slutt. 
Har du tid kan du lage hamburgerbrød av en focacciadeig, og toppe brødene med oliven, flaksalt og deilige urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB13 26.03.2023 16:59:23