Kremet agurksalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en enkel og frisk agurksalat som passer som tilbehør til både kjøtt og fisk. Varier urtene med det du liker og har for hånden – persille, gressløk, koriander, kjørvel, dill og mynte er gode urter som passer sammen med agurk.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss finhakkede friske urter
  • 2 ss lettrømme
  • 2 ss majones
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Oppbevar agurksalaten kaldt til den skal serveres. Den er holdbar et par dager i kjøleskapet.

Du kan godt bytte ut lettrømme med seterrømme, créme fraîche eller gresk yoghurt, etter hva du liker. Noen vil også gjerne ha litt majones i salaten. Vannet i agurken vil gjøre at konsistensen blir mer flytende etter hvert.

Se også oppskriften på klassisk agurksalat.