Kremet agurksalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Her har du en enkel og frisk agurksalat som passer som tilbehør til både kjøtt og fisk. Varier urtene med det du liker og har for hånden – persille, gressløk, koriander, kjørvel, dill og mynte er gode urter som passer sammen med agurk.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. agurk -
1 stk. sjalottløk -
1 båt hvitløk -
1 ss finhakkede friske urter -
2 ss lettrømme -
2 ss majones -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Oppbevar agurksalaten kaldt til den skal serveres. Den er holdbar et par dager i kjøleskapet.
Du kan godt bytte ut lettrømme med seterrømme, créme fraîche eller gresk yoghurt, etter hva du liker. Noen vil også gjerne ha litt majones i salaten. Vannet i agurken vil gjøre at konsistensen blir mer flytende etter hvert.
Se også oppskriften på klassisk agurksalat.