Yoghurtdipp med grillet sitrus, bakt hvitløk og honning
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tykk gresk eller tyrkisk yoghurt er takknemlig å bruke når du skal lage dressinger, med sin syrlige smak og flotte konsistens. Her har vi lagt sitron på grillen til den er nesten svart, og blandet saften i yoghurten. Det gir en helt spesiell og nydelig snak på dressingen.
Ingredienser
-
3 dl gresk yoghurt eller matyoghurt -
1 stk. sitron vasket og tørket -
3 ss honning -
4 båter hvitløk med skall -
2 ts olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
2 ss salte peanøtter (kan utelates)
Slik gjør du
- Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under.
- Legg hvitløkbåtene i en liten ildfast skål og drypp over litt olivenolje. Sett skålen på grillen og bak hvitløkbåtene til de er myke, ca. 10-15 minutter. Bruker du stekepanne, kan du legge båtene rett i panne sammen med sitronen.
- Avkjøl og press sitronsaften i en bolle (om du ikke vil ha med så mye rusk, kan du sile saften gjennom en fin sil). Klem ut innholdet av hvitløkbåtene og finmos dem.
- Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Grovhakk peanøtter og bland dem i dippen før servering.