Yoghurtdipp med grillet sitrus, bakt hvitløk og honning

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tykk gresk eller tyrkisk yoghurt er takknemlig å bruke når du skal lage dressinger, med sin syrlige smak og flotte konsistens. Her har vi lagt sitron på grillen til den er nesten svart, og blandet saften i yoghurten. Det gir en helt spesiell og nydelig snak på dressingen.

Ingredienser

  • 3 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
  • 1 stk. sitron vasket og tørket
  • 3 ss honning
  • 4 båter hvitløk med skall
  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss salte peanøtter (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under. 
  2. Legg hvitløkbåtene i en liten ildfast skål og drypp over litt olivenolje. Sett skålen på grillen og bak hvitløkbåtene til de er myke, ca. 10-15 minutter. Bruker du stekepanne, kan du legge båtene rett i panne sammen med sitronen.
  3. Avkjøl og press sitronsaften i en bolle (om du ikke vil ha med så mye rusk, kan du sile saften gjennom en fin sil). Klem ut innholdet av hvitløkbåtene og finmos dem. 
  4. Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  1. Grovhakk peanøtter og bland dem i dippen før servering.