Vegetarpizza med tacosmak

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tacopizza toppet med masse deilige, krydrede grønnsaker, frisk koriander og lime. Nam! Lag enten din egen pizzadeig, gjerne eltefri pizzadeig - eller kjøp halvstekte pizzabunner. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss finhakkede friske urter som f.eks.bladpersille, gressløk, oregano eller timian
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller rømme
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 pk fajitaskrydder (á 28 g)
  • 2 stk. halvstekte pizzabunn
  • 1 pk revet ost (á 300 g)

Til servering:

  • 2 ss lettrømme , eventuelt lag en korianderraita
  • 1 stk. lime i båter
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 0,25 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Finhakk urter og bland det sammen med rømme eller creme fraîche til en enkel hvit pizzasaus. Smak til med salt og pepper. Skal du lage flere porsjoner kan du kjøre urtene med stavmikseren, og blande inn resten etterpå. Da får du også en fin, grønn farge på sausen. Bruk eventuelt en ferdigkjøpt hvit pizzasaus. 
  2. Rens og skjær løk og paprika i båter og strimler. Fres grønnsakene raskt i en stekepanne med litt olje, 2-3 minutter. 
  3. Krydre med fajitaskrydder og hell i vann etter anvisning på pakken. Kok et lite minutt.
  4. Legg halvstekte pizzabunner på bakepapirkledd stekebrett. Smør pizzasaus på bunnene, dryss på ost og legg på grønnsakene. 
  5. Stek pizzaene i stekeovn på 220 °C til bunnene har fått en gyllen fin farge og osten er smeltet, 8-10 minutter.  

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte ost og creme fraiche med plantebaserte alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Topp pizzaene med litt rømme eller korianderraita, lime i båter, finhakket vårløk og frisk koriander.