Hopp til hovedinnhold
matprat logo
JOHN SEBASTIAN HORNSLIEN BURGER

Umami smashburger

Ingredienser

porsjoner

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts balsamicoeddik

Ramsløk- og jalapenorelish:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 0,5 ss frisk dill eller litt tørket dill
  • 50 g ramsløk
  • 4 stk. jalapeño
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 stk. sjalottløk

Rawslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. nepe
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker

Portobellosopp:

  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 0,5 ss sherryeddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1344 kcal
Fett 103 g
Protein 44 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Smashburger - saftige, tynne burgere stekt på høy varme - servert med smeltet ost, en spennende relish, stekt sopp og karamellisert løk. En fest av smaker! Retten er laget av John Sebastian Hornslien, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts balsamicoeddik

Ramsløk- og jalapenorelish:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 0,5 ss frisk dill eller litt tørket dill
  • 50 g ramsløk
  • 4 stk. jalapeño
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 stk. sjalottløk

Rawslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. nepe
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker

Portobellosopp:

  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 0,5 ss sherryeddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1344 kcal
Fett 103 g
Protein 44 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fire unge kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets unge kokk. Vinneren får garantert plass i hovedkonkurransen Årets kokk 2025. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or året etter.

trinn du kan merke av

Årets unge kokk

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 07:36:24