Trinidad Pelau fra Trinidad
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Maten i Trinidad & Tobago er sterkt krydret og serveres ofte med ris eller bønner som tilbehør. Matkulturen er sterkt preget av den flerkulturelle befolkningen, en blanding av indisk og afrikansk mat.
Ingredienser
porsjoner
-
450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter -
3 ss brunt sukker -
3,5 dl vann -
3,5 dl ukokt naturris -
2,5 dl kokosmelk -
2,5 dl hakkede gulrot -
2,5 dl frosne erter -
3 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
- Smelt sukker i en stor kjele på medium varme til sukkeret begynner å karamellisere seg.
- Rør inn kjøtt og stek det til alt har blitt brunt.
- Hell i vann, ris, kokosmelk, gulrøttene og la det koke opp.
- Legg på lokk og la det småkoke til risen er ferdig, ca. 25 minutter. Ha i ertene når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden. Strø over hakket persille til slutt.