Taco med revet kylling

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne. 

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g kylling lårfilet

BBQ-saus:

  • 1 flaske bbq-saus (à 510 g)
  • 2 ts revet limeskall
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 1 stk. finhakket jalapeño
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss tequila (kan sløyfes)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salsa:

  • 1 boks hermetiske tomater i terninger
  • 1 stk. mango i terninger
  • 2 stk. finhakket jalapeño
  • 3 stk. finhakket vårløk
  • 2 stk. hermetisk grillet paprika i terninger
  • 1 ts revet limeskall
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 2 ss tequila (kan sløyfes)
  • 0,25 potte frisk koriander
  • saft av 0,25 stk. lime
  • 0,5 ts salt

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 8 stk. store maistortilla
  • 8 stilker frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til BBQ-sausen. Ha ¼ av sausen i en bolle sammen med kylling lårfiletene.
  2. Hell hermetisk tomat i en sil og la tomatsaften renne av. Bland mango, jalapenõ, vårløk, grillet paprika, skall av lime og appelsin, tequila og koriander sammen i en bolle. Ha den avrente hermetiske tomaten i bollen og rør alt godt sammen. Smak til med limesaft og salt. Ha gjerne i litt ekstra jalapenõ om du liker sterk mat.
  3. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per lefse.
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

  1. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado i en skål med hjelp av en gaffel. Smak til med limesaft, salt og frisk koriander.
Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
  1. Legg marinerte kylling lårfileter på grillen. Bruk direkte varme og stek et par minutter på hver side, legg dem over på indirekte varme og stek videre til kyllingbitene er gjennomstekte, 4-5 minutter.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Lårfiletene kan også legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes i ovn på 160 °C i 12-15 minutter dersom du ikke har en grill.
  1. Når lårfiletene er gjennomstekte, riv kyllingkjøttet i mindre biter med hjelp av et par gafler. Bland revet kyllingkjøtt med 2/4 deler av bbq-sausen.
  2. Varm tortillalefser raskt på grillen eller i stekeovn etter anvisning på pakken. 

Legg en god skje jalapenõsalsa på maistortillaene, ha på guacamole og topp med revet kylling. Server med resten av BBQ-sausen og frisk koriander.