Svineschnitzel Cordon Bleu

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. I de originale oppskriftene skal det brukes kalv, men det har blitt vanlig å bytte ut kalekjøttet med svin. En mektig, men nydelig rett.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts sennep
  • 4 skiver kokt skinke i små biter
  • 6 ss revet hvitost

Tilbehør:

  • 2 pk aspargesbønner
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • skal og saft av 0,25 stk. sitron

panering:

  • 6 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. egg
  • 3 dl griljermel
  • 4 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Rens aspargesbønner, og kok dem et minutt i en kjele med lettsaltet vann. Avkjøl dem raskt i isvann, slik at de holder seg sprø og bevarer den fine grønnfargen sin. 
  2. Skjær en liten lomme i siden på hver av kjøttskivene. Fyll dem med sennep, ost og skinke.
    Bruk en tannpirker for å holde lommen sammen under steking (husk å fjerne den før servering).
  3. Vend snitzlene i mel krydret med salt og pepper, deretter i sammenvispet egg og til slutt i griljermel.
  4. Varm en stekepanne til middels høy varme og tilsett margarin eller smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i snitzlene. Stek snitzlene til de har fått en gyllen og fin farge, ca. 3 min. på hver side. Tilsett om nødvendig mer stekefett.
  5. Legg snitzlene over på en tallerken med kjøkkenpapir slik fettet renner av.
  6. Tørk av den varme pannen og sett den tilbake på platen. Tilsett olivenolje og fres aspargesbønner og sjalottløk et par minutter. Tilsett persille og finrevet skall og saft fra sitron og krydre med litt salt og pepper. 

Servér snitzlene med kokte poteter, de varme aspargesbønnene og sitronbåter.