Svinekam med svisker og julecouscous
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Svinekam fylt med svisker og persille er en herlig juleklassiker som mange av oss kjenner til. Her har vi valgt å servere den med couscous med julesmak. Perfekt som del av et koldtbord eller tapasbord.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg svinekam uten ben -
3 ts salt -
1,5 ts pepper -
5 dl vann -
20 stk. svisker -
1 bunt bladpersille
Julecouscous:
-
4 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft -
1 stk. hel kanel -
4 stk. stjerneanis -
10 stk. hel nellik -
4 dl couscous -
1 ss smør -
2 stk. eple -
120 g tørket aprikos -
160 g tørkede tranebær -
2 ss frisk persille
Slik gjør du
- Snitt svoren i tynne striper med ca. 1/2 cm mellomrom. Riss helt ned til kjøttet.Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
- Lag et hull tvers igjennom svinekammen med baksiden av en tresleiv.
- Fyll svinekammen med svisker og bladpersille. Press inn så mye du klarer.
- Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller ildfast form.
- Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen inn i ovnen på 230 °C og damp i 45 minutter.
- Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill, 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp. Pass godt på. La steken hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
- Kok opp kyllingkraft og tilsett krydder. Fjern kjelen ifra platen og la det trekke i 15 minutter. Fjern krydderne fra kraften, kok opp og tilsett couscous og smør. Legg på lokk og skru av platen. Rør med en gaffel etter ca. 5 minutter. Skjær epler og aprikoser i mindre biter og ha i couscousen sammen med tranebær og grovhakket persille.
Server sviskefylt svinekam på et fat med julecouscous.