Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinefilet i pho

Svinefilet i pho

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 l kyllingkraft
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stk. tommelstor frisk ingefær
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt

Tilbehør:

  • 1 pk risnudler
  • 300 g indrefilet av svin
  • 300 g blandet sopp (feks shitake, aroma, østersopp)
  • 1 bunt frisk basilikum
  • 1 bunt frisk persille
  • 1 bunt frisk koriander
  • 6 stk. vårløk
  • 1 stk. lime
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl hoisinsaus
  • 0,25 dl sriracha (asiatisk chilisaus)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 569 kcal
Fett 5 g
Protein 39 g
Karbohydrater 86 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe, basert på kraft. Med gode krydder, tynne skiver av svinefilet, skivet sopp og vårløk er dette grommat!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 l kyllingkraft
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stk. tommelstor frisk ingefær
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt

Tilbehør:

  • 1 pk risnudler
  • 300 g indrefilet av svin
  • 300 g blandet sopp (feks shitake, aroma, østersopp)
  • 1 bunt frisk basilikum
  • 1 bunt frisk persille
  • 1 bunt frisk koriander
  • 6 stk. vårløk
  • 1 stk. lime
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl hoisinsaus
  • 0,25 dl sriracha (asiatisk chilisaus)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 569 kcal
Fett 5 g
Protein 39 g
Karbohydrater 86 g

Slik gjør du

  1. Skrell og del rødløk i to. Skjær løken i tynne skiver. Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint.
  2. Fres løk, hvitløk og ingefær mykt i en kjele med olje.
  3. Hell kyllingkraft i kjelen og la det småkoke over svak varme. Tilsett krydder og la suppen småkoke i 20 min.
  4. Sil suppen over en fin sil, slik at du får en fin klar suppe. Krydre suppa med hoisin-saus og juster smaken med litt sukker og salt.
  5. Skjær soppen i passende biter. Skjær indrefileten i løvtynne skiver. Tilsett sopp i suppen, deretter skiver av indrefilet. Kutt vårløk i passende biter, og tilsett i suppen.
  6. Kok opp vann i en kjele. Ha risnudler i det kokende vannet. La nudlene koke i fire minutter. Hell nudlene over et dørslag. Ha nudlene over i suppa. Varm opp suppen, om nødvendig. Ikke la den koke.

Server suppen i store boller, og server med skiver av lime, finhakket chili, koriander, finhakket persille og chilisaus i en liten bolle på siden.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign soundcloud block Svinefilet i pho

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 11.11.2024 15:06:15