Svinefilet i pho

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe, basert på kraft. Med gode krydder, tynne skiver av svinefilet, skivet sopp og vårløk er dette grommat!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 l kyllingkraft
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stk. tommelstor frisk ingefær
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt

Tilbehør:

  • 1 pk risnudler
  • 300 g indrefilet av svin
  • 300 g blandet sopp (feks shitake, aroma, østersopp)
  • 1 bunt frisk basilikum
  • 1 bunt frisk persille
  • 1 bunt frisk koriander
  • 6 stk. vårløk
  • 1 stk. lime
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl hoisinsaus
  • 0,25 dl sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

  1. Skrell og del rødløk i to. Skjær løken i tynne skiver. Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint.
  2. Fres løk, hvitløk og ingefær mykt i en kjele med olje.
  3. Hell kyllingkraft i kjelen og la det småkoke over svak varme. Tilsett krydder og la suppen småkoke i 20 min.
  4. Sil suppen over en fin sil, slik at du får en fin klar suppe. Krydre suppa med hoisin-saus og juster smaken med litt sukker og salt.
  5. Skjær soppen i passende biter. Skjær indrefileten i løvtynne skiver. Tilsett sopp i suppen, deretter skiver av indrefilet. Kutt vårløk i passende biter, og tilsett i suppen.
  6. Kok opp vann i en kjele. Ha risnudler i det kokende vannet. La nudlene koke i fire minutter. Hell nudlene over et dørslag. Ha nudlene over i suppa. Varm opp suppen, om nødvendig. Ikke la den koke.

Server suppen i store boller, og server med skiver av lime, finhakket chili, koriander, finhakket persille og chilisaus i en liten bolle på siden.