Skinkebiff med salat og krydrede nøtter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Det er vinterlige smaker og farger i denne deilige salaten. Spinat, krydrede valnøtter og røde bær passer ypperlig sammen med skinkebiff av ytrefilet.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g skinkebiff -
2 ss olivenolje til steking -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Spinat- og nøttesalat:
-
200 g valnøttkjerner -
1 dl lønnesirup -
0,25 ts malt kanel -
0,25 ts kajennepepper -
0,25 ts malt koriander -
0,5 ts salt -
200 g frisk spinat (tilsvarer en stor pakke) -
65 g ruccula (tilsvarer en liten pose) -
1 stk. granateple -
100 g tørkede tranebær -
200 g fetaost
Dressing
-
0,5 dl balsamicoeddik -
2 ts grov sennep -
0,5 dl olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Tørk av skinkebiffene med litt kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper.
- Varm en stekepanne og ha i olje. Brun skinkebiffene raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i 2-3 minutter på hver side.
- Forvarm stekeovnen til 190 °C. Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajenne, koriander og salt i en bolle og hell det ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.
- Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.
- Skyll og tørk spinat og ruccula godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle.
- Skjær av bunn og topp av granateple og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær. Dryss fetaost på toppen.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over salaten, og server resten av dressingen ved siden av.