Skinkebiff med salat og krydrede nøtter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er vinterlige smaker og farger i denne deilige salaten. Spinat, krydrede valnøtter og røde bær passer ypperlig sammen med skinkebiff av ytrefilet.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g skinkebiff
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Spinat- og nøttesalat:

  • 200 g valnøttkjerner
  • 1 dl lønnesirup
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt
  • 200 g frisk spinat (tilsvarer en stor pakke)
  • 65 g ruccula (tilsvarer en liten pose)
  • 1 stk. granateple
  • 100 g tørkede tranebær
  • 200 g fetaost

Dressing

  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 2 ts grov sennep
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Tørk av skinkebiffene med litt kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper.
  2. Varm en stekepanne og ha i olje. Brun skinkebiffene raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i 2-3 minutter på hver side.
  3. Forvarm stekeovnen til 190 °C. Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajenne, koriander og salt i en bolle og hell det ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.
  4. Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.
  5. Skyll og tørk spinat og ruccula godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle.
  6. Skjær av bunn og topp av granateple og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær. Dryss fetaost på toppen.
  7. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over salaten, og server resten av dressingen ved siden av.