Suovas med honningglaze
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Suovas er skavet røkt reinsdyrkjøtt, og derfor har det sin unike smak. Stek sammen med honning og soya, og server sammen med strimlede grønnsaker i pitabrød. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g suovas (røkt reinsdyrskav) eller reinsdyrskav -
2 ss margarin -
1 ss finhakket frisk ingefær -
1 stk. grønn chili -
2 ss soyasaus -
2 ss honning -
0,5 stk. rød spisskål eller rødkål -
350 g gulrot -
0,5 stk. vårløk -
1 ss margarin -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
0,5 potte frisk koriander -
4 stk. pitabrød
Slik gjør du
- Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
- Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
- Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).
- Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene, og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.
- Vend inn stekt suovas og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.