Suovas med honningglaze

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Suovas er skavet røkt reinsdyrkjøtt, og derfor har det sin unike smak. Stek sammen med honning og soya, og server sammen med strimlede grønnsaker i pitabrød. Nam!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g suovas (røkt reinsdyrskav) eller reinsdyrskav
  • 2 ss margarin
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 0,5 stk. rød spisskål eller rødkål
  • 350 g gulrot
  • 0,5 stk. vårløk
  • 1 ss margarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 stk. pitabrød

Slik gjør du

  1. Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
  2. Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.
  3. Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  4. Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).
  5. Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene, og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.
  6. Vend inn stekt suovas og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.