Stekt skrei med kaperssaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fersk, delikat pannestekt skrei i følge med verdens beste kaperssaus og ternede rødbeter. Stort bedre blir det ikke midtvinters, når skreien er på sitt aller beste!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g skreifilet med skinn -
1 l vann -
100 g salt -
2 ss smør
Kaperssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 båt hvitløk -
2 ts olivenolje -
3,5 dl hvitvin -
2,5 dl kremfløte -
50 g smør -
1 ts sitronsaft -
1 ss kapers -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss frisk dill
Garnityr:
-
1 pk ferdig kokt rødbete -
1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Skjær skreifileten i fire like store stykker. Bland sammen iskaldt vann og salt. Legg fisken i vannet og la det ligge der i 30 minutter.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk til sausen.
- Varm olivenolje i en liten kjele og fres løk og hvitløk myk og blank. Tilsett hvitvin og la det koke inn til det halve.
- Hell i kremfløte og kok inn til det halve igjen.
- Sil sausen og varm den opp til kokepunktet. Rør inn smøret litt om gangen. Hold sausen varm, men pass på at den ikke koker - da vil den sprekke. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bland inn kapers helt til slutt.
- Varm en stekepanne og ha i smør. Tørk godt av fiskestykkene og legg dem i stekepannen med skinnsiden ned. Snu fiskestykkene når skinnet har fått fin farge. Senk varmen og la fisken steke videre til den er ferdig, 6-8 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
- Skjær rødbeter i terninger og varm dem i en kjele med litt olje. Tilsett grovhakket dill rett før servering og smak til med litt salt og pepper.
Server med små, kokte poteter eller en god, hjemmelaget potetmos.