Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Steam bun med lam

Steambuns med lam

Ingredienser

10  porsjoner
  • 400 g lammeskav eller rester av lammestek
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl hoisinsaus
  • 4 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime

Steam buns:

  • 2 ts tørrgjær
  • 3 ss sukker
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 1 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 1,5 dl lunken skummet melk
  • 0,5 ts bakepulver

Til servering:

  • 1 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 9 g
Protein 14 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Asiatiske steambuns, også kalt bao buns, fylt med lammekjøtt og friske grønnsaker - passer like godt til middag som en smårett å dele. Vi har brukt lammeskav i våre buns, men her kan du også rester av lammestek eller lignende. Oppskriften gir ca. 10 buns.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 400 g lammeskav eller rester av lammestek
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl hoisinsaus
  • 4 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime

Steam buns:

  • 2 ts tørrgjær
  • 3 ss sukker
  • 0,5 dl lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 1 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 1,5 dl lunken skummet melk
  • 0,5 ts bakepulver

Til servering:

  • 1 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 285 kcal
Fett 9 g
Protein 14 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Steambuns kan godt lages ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse dem. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

Steambuns kan også kjøpes i velassorterte matbutikker og asiatiske matmarkeder. Da kalles de også bao.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2025 08:26:20