Sprø kylling med ost
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Her har du en morsom vri på kyllingmiddagen: panert med potetchips og ost! Superherlig kosemat på fredag eller lørdag kveld.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet -
2 ss smør -
75 g potetchips , grovknust -
3 dl revet hvitost
litt paprikapulver og pepper
Forslag til tilbehør:
salat med tomater og finsnittet løk
Slik gjør du
- Tørk av kyllingfiletene med litt papir. Smelt smøret i varm stekepanne og brun kyllingfiletene på begge sider. Legg dem over i en vid, ildfast form.
- Bland knust potetgull, revet ost og krydder.
- Fordel potetchips- og osteblandingen over kyllingfiletene og klem den fast med hånda.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og sett formen midt i ovnen på 180 ºC.i ca. 10-15 minutter, eller til kjernetemperaturen er 67 ºC, og paneringen er gyllenbrun og sprø. Steketiden er avhengig av størrelsen på filetene.
Server kyllingfiletene med salat og godt brød.
Denne retten kan også lages med kyllinglår. Da må steketiden forlenges til ca. 35-40 minutter.
Bytt ut paprikapulveret med litt chilipulver eller andre krydder du er glad i.