Spicy suppe med kalkun

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av kalkun eller kylling kan du varme deg på denne hotte asiatiske suppen! Toppet med sprøstekte tortillalefser og avokado. Snadder!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rens rester av kalkun fri for bein og skinn. Del kalkunkjøttet opp i strimler.
  2. Rens hvitløk og løk, finhakk løken. Fres løken i en gryte med olje, ha i krydder og fres et par minutter.
  3. Ha i kraft, kokosmelk og hermetiske tomater. La gryten koke 5-6 minutter.
  4. Skjær rester av tortillaefser i strimler, fres dem raskt i en panne med litt olje, til de får en gyllen farge og har blitt sprø. 
  5. Kjør suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en blender. 
  6. Ha i kalkunrestene og smak eventuelt til med salt, pepper eller mer chili. 

Server suppen i skåler toppet med de sprø tortillastimlene, avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt tynne skiver av jalapenõ.