Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Soyaglaze

Soyaglaze

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress (kan sløyfes)
  • 1 bit tommelstor skrelt frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bruk soyasaus som basis i denne tykke, mørke, lekre glazen med masse smak. Bruk den til grillet fisk og kjøtt, og som spennende smaksforsterker til sashimi.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress (kan sløyfes)
  • 1 bit tommelstor skrelt frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Rør i kjelen til sukkeret har løst seg opp.
  2. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner.
  3. Sil sausen. Den kan serveres med en gang, men er også god kald.
Oppbevar glazen i tett glass. Den har lang holdbarhet i kjøleskap.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 14.12.2024 12:43:43