Soyaglaze

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bruk soyasaus som basis i denne tykke, mørke, lekre glazen med masse smak. Bruk den til grillet fisk og kjøtt, og som spennende smaksforsterker til sashimi.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress (kan sløyfes)
  • 1 bit tommelstor skrelt frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Rør i kjelen til sukkeret har løst seg opp.
  2. Senk varmen og la glazen småkoke til den tykner.
  3. Sil sausen. Den kan serveres med en gang, men er også god kald.
Oppbevar glazen i tett glass. Den har lang holdbarhet i kjøleskap.