Soyaglasert lammecarré med pære

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammecarré er skikkelig godt! Kombinert med stekte pærer, kokte småpoteter og vårløk blir denne glaserte utgaven et digg måltid man bare må dele med gode venner.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. hel lammecarré à ca 350 gram
  • 2 ss smør eller margarin

Glaze:

  • 6 ss lønnesirup
  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss ristede sesamfrø

Du trenger også:

  • 12 stk. små potet
  • 3 stk. pære
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. finsnittet vårløk

Slik gjør du

  1. Skjær lammecarré i koteletter ved å føre en skarp kniv inn mellom ribbenene. La det være to ben på hver kotelett. 
  2. Varm en stekepanne og ha i det meste av smøret. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Krydre med salt og pepper og brun kotelettene godt på begge sider. Legg kotelettene over i en ildfast form.
  3. Bland alle ingrediensene til glace i en liten kjele og kok opp. Når glazen er sirupstykk heller du den over kjøttet og vender godt på det slik at alle sider er godt dekket.  
  4.  Sett formen midt i ovnen på 125 °C. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Lite stekt: 55 °C, medium: 60-65 °C, medium pluss: 70 °C, gjennomstekt: 75 °C.
  5. Kok potetene møre.
  6. Del pærene seks båter og ta ut kjernehuset. Stek båtene i varm panne med resten av smøret til de er knapt møre. 
Ristede sesamfrø: Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og rist dem over høy varme til de har blitt vakkert gylne.

Anrett lammecarré-kotelettene på et stort fat sammen med kokte småpoteter, stekt pære og finsnittet vårløk. Drypp resten av glacen over.