1. Bland alle ingrediensene til marinaden godt sammen.
2. Skjær lammefilet i 3 cm store biter og legg dem i marinaden i minst en time.
3. Træ bitene på et grillspyd og grill legg dem på grillen i 2-3 minutter på direkte varme. Snu dem ofte. Legg dem over på indirekte varme når de har fått en fin, jevn farge. Sett om mulig på lokk. La spydene ligge et par minutter til de er ferdig stekt. Grillspydene kan også stekes i ovn på 200 °C. Strø over litt oregano.
4. Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. La det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
5. Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper. Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.
6. Hell halve mengden med buljong og sitronsaft over formen og sett den i ovnen på 200 °C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter. La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
Server lammespydene i følge med de ovnsbakte grønnsakene.
Til disse grillspydene kan du også bruke flatbiff (lammeplomme) eller mørbrad av lam.