Smuldrepai med epler
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Smuldrepai med epler er en enkel og elsket klassiker i den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!
Ingredienser
-
1 kg eple -
1 ss vann -
100 g sukker
Smuldre-topping:
-
100 g hvetemel -
100 g smør -
50 g lettkokte havregryn eller 4-korn frokostblanding -
100 g sukker
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær eplene i terninger.
3. Ha eplebitene i en kjele eller stekepanne og tilsett vann og sukker.
4. Fres eplebitene i 5-6 minutter, til de begynner å bli myke, og sukkeret har smeltet helt.
5. Hell eplebitene over i en paiform eller annen ildfast form.
6. Smuldre mel og smør med fingrene eller i hurtigmikser. Tilsett havregryn eller 4-korn og sukker og bland godt. Dryss blandingen jevnt over eplebitene.
7. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i 30-35 minutter, til toppen er gyllen og sprø.
Server smuldrepaien varm eller lun med hjemmelaget vaniljesaus, creme fraiche eller råkrem.