Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai med blåbær

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g blåbær (friske eller frosne)
  • 50 g sukker
  • 1 ss potetmel (valgfritt)

Smuldretopping:

  • 100 g brunt sukker
  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g lettkokte havregryn

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enklere dessert skal du lete lenge etter. Denne smuldrepaien med blåbær lager du på få minutter og steker til den er gyllen og sprø. Perfekt å lage med sesongens bær eller godsakene du henter frem fra fryseren. Server den varm eller lun med hjemmelaget vaniljesaus, vaniljeis eller råkrem

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g blåbær (friske eller frosne)
  • 50 g sukker
  • 1 ss potetmel (valgfritt)

Smuldretopping:

  • 100 g brunt sukker
  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g lettkokte havregryn

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Denne smuldrepaien er nydelig akkurat som den er. Men hvis du har laget den mange ganger, kanskje du har lyst til å variere litt? Prøv revet sitronskall, vaniljesukker eller et dryss kanel i fyllet. Hakkede nøtter i toppingen gir også en digg krønsj.

Server smuldrepaien varm eller lun med hjemmelaget vaniljesaus, vaniljeis eller råkrem

Smuldrepai med blåbær

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2025 06:54:33