Små kyllingpaier

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I Brasil, der disse små paiene kommer fra, heter de «empadinhas de frango», og har sprø deig og saftig fyll av kylling. Et av kjennetegnene på en ordentlig empadinha er at den nesten faller fra hverandre når man biter i den, så vær forsiktig! Bruk store muffinsformer, og vær nøye med å feste lokket ordentlig før de stekes.

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 600 g hvetemel
  • 300 g smør , i terninger
  • 1 ts salt
  • 3 stk. eggeplomme
  • 2 dl vann
  • 1 stk. eggeplomme til pensling

Kyllingfyll:

  • 4 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 5 stk. grillet kyllinglår , uten skinn og ben, plukket i små biter
  • 10 stk. hakket grønne oliven
  • 6 ss hakket bladpersille
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Smuldre hvetemel og smør i en bolle til det er “grynete”. Tilsett salt. Visp sammen eggeplommer og vann og bland det inn i melblandingen litt etter litt, til du har en god deig. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskap i ca. 30 minutter.

2. Kjevle ut deigen til 2-3 mm tykkelse på et godt melet bord og stikk ut sirkler ved hjelp av en asjett eller liknende. Fyll muffinsformer med deigen, slik at litt deig henger over kanten. Stikk også ut mindre sirkler til lokk. Sett til side.

3. Fres løk og hvitløk i olje til den er myk og blank. Ha i grovhakket tomat og småkok i 5 minutter. Dryss over hvetemel og bland godt. Tilsett kyllingbuljong til blandingen er som en tykk stuing. Vend inn kyllingkjøtt, oliven, persille og grønne erter og kok opp. Smak til med salt og kvernet pepper.

4. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Ha kyllingblanding i muffinsformene, klem lokket på plass på toppen og skjær vekk overflødig deig.

5. Stek paiene midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte og lokket har fått en fin farge. Server lune eller varme.