Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Shish kebab

Shish kebab

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammestrimler
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 stk. nett stjerneløk (delikatesseløk)

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammestrimler
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 stk. nett stjerneløk (delikatesseløk)

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og legg dem i en bolle.
  2. Finhakk løk og hvitløk og ha det i bollen sammen med sitronsaft og -skall, olje, laurbærblad, og oregano. Bland alt godt, slik at kjøttet blir dekket av marinade. Sett kaldt. Vend på kjøttet et par ganger mens det marinerer. La marinere i minst to timer, men gjerne over natten om mulig. 
  3. Ta kjøttet ut av marinaden og træ bitene på spyd sammen med småløk.
  4. Grill kjøttet i ca. 4-5 minutter på hver side eller stek ovn i på 225° C i ca. 15 minutter. Krydre med litt salt og pepper. 

Server gjerne med grillet sitron.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 14.12.2024 11:00:26