Shish kebab

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammestrimler
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 stk. nett stjerneløk (delikatesseløk)

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og legg dem i en bolle.
  2. Finhakk løk og hvitløk og ha det i bollen sammen med sitronsaft og -skall, olje, laurbærblad, og oregano. Bland alt godt, slik at kjøttet blir dekket av marinade. Sett kaldt. Vend på kjøttet et par ganger mens det marinerer.
  3. Ta kjøttet ut av marinaden og træ bitene på spyd sammen med småløk.
  4. Grill kjøttet i ca. 4-5 minutter på hver side eller stek ovn i på 225° C i ca. 15 minutter. Krydre med litt salt og pepper. 

Server gjerne med grillet sitron.